Socialdemokrat motsätter sig kontroversiellt EU-förslag – röstade ändå för det

EU:s förslag om att göra det svårare för svenska ungdomar att kunna köra A-traktorer har väckt hård kritik i Sverige. Förslaget röstades igenom i EU-parlamentet och en som kritiserar förslaget är en socialdemokratisk EU-parlamentariker. Det paradoxala är dock att hon röstade ja till förslaget.

Under onsdagen rapporterade Frihetsnytt om det hårt kritiserade EU-förslaget att höja åldern för svenska ungdomar för att få köra A-traktor, från 15 år till 16 år. Förslaget röstades igenom i EU-parlamentet under onsdagen.

Säger en sak – gör en annan

En EU-parlamentariker som riktar kritik mot resultatet av omröstningen är socialdemokraten Helene Fritzon. I ett inlägg på X (tidigare Twitter) skriver hon att det är ett ”stort bakslag idag för ungdomar på svensk landsbygd” och ”Nu fortsätter kampen i förhandlingarna”.

Vad hon däremot inte tar upp är det faktum att hon var en av de 339 ledamöter som röstade ja till förslaget, enligt röstresultatet1.

”Rekord i ohederligt agerande”

Detta väcker hård kritik från flera av hennes svenska kollegor i EU-parlamentet, som påtalar det tydliga hyckleriet. Sverigedemokraternas grupp i EU-parlamentet skriver på X att ”Socialdemokraterna försöker slå nya rekord i ohederligt agerande”.

Den centerpartistiska parlamentsledamoten Emma Wiesner kommenterar Fritzons inlägg med ett väldigt upprört svar:

– Synd bara att du och (S) valde att rösta för (!) körkortsdirektivet som höjer åldersgränsen till 16 år!!

Inväntar svar

Frihetsnytt har kontaktat Socialdemokraterna för en kommentar om hur man motiverar att Fritzon röstar ja till ett förslag, som hon egentligen verkar vara kritisk till. Presstjänsten vill dock inte kommentera saken över telefon, utan hänvisar till att frågorna bör skickas via mejl.

Frihetsnytt återkommer så snart vi har fått svar från Socialdemokraterna.

  1. Punkt 1, därefter 1.101. A9-0445/2023 – Karima Delli – Proposition de la Commission []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter