Socialdemokraterna förlorar sin valboskap

Har strategin slutat fungera?

Trots att de gick framåt i riksdagsvalet och deras politik av generösa bidrag tappar Socialdemokraterna i de områden man traditionellt kunnat förvänta sig stöd ifrån. Det är en väl känd hemlighet att Socialdemokraterna byggt sin valstrategi på att ta in stora mängder invandrare, vars röster man säkrar med generösa bidrag, så kallad valboskap.

SVT har gått igenom 19 av de områden som polisen bedömt som ”särskilt utsatta”, en omskrivning för områden med dominerande utomeuropeiska invandrare. Enligt statstelevisionens bedömning har socialdemokraterna i snitt backat med 11 procent.

Förklaringarna till tappet är många:

”En del beror nog på att det har blivit tuffare i de här områdena. Man har kanske en bristande tilltro till samhället och jag tror att vi som parti förknippas väldigt starkt med det samhället”, säger Catharina Piazzolla, kommunsekreterare för Socialdemokraterna i Stockholms partidistrikt.

Tappar till vänsterradikal bidragspolitik och islamistisk identitetspolitik

De partier som vuxit på Socialdemokraternas bekostnad är däremot Vänsterpartiet och islamistiska Nyans. Tappet till Vänsterpartiet verkar Piazzolla förstå, då de bedriver en politik som aktivt ska gynna dessa områden. Däremot verkar man aldrig ha slagits av tanken att den egna röstboskapen skulle komma att starta ett eget parti som fullt ut driver en politik populär bland invandrare från MENA-länderna.

Nyans driver en politik som aktivt ska gynna muslimska invandrare och ta strid för deras intressen på svenskarnas bekostnad, något som Socialdemokraterna inte kan hoppas tävla med.

Mångkulturellt skott i foten

Genom sin politik har Socialdemokraterna skjutit sig rejält i foten. Svenskarna jagar man bort med en splittrande politik som ska gynna invandrarna, samtidigt som invandrarna i sin tur startar ett eget parti som kan konkurrera med dem.

Hur Socialdemokraterna nu ska återfå förtroendet från dessa två grupper som man tydligt tappar, återstår att se.

Det återstår också att se om en generös invandringspolitik även kommer att vara intressant om risken är att invandrarna ändå bara går till Vänsterpartiet eller Nyans.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter