Socialdemokraterna vill öka kontrollen över dina barn

Rättelse 10:28 - Det framgick inte tidigare hemundervisning inte är tillåtet i Sverige. Artikeln har nu uppdaterats.
Det är genom skolan som barn formas för det samhälle som de ska bli en del av. De senaste åren har kritiken ökat mot att skolorna förmedlar åsikter och ideologi, framför kunskap. Nu vill Socialdemokraterna utöka detta och göra det till ett tvång för fler barn att gå i skolan.

Den svenska skolan har fått kritik genom åren för att alltmer fokus hamnar på att få barn att ha rätt åsikter, snarare än kunskap. Ofta rör det sig om ”vänsteråsikter”, där barn fostras till att tänka ”rätt” om etnisk mångfald, hållbarhet, kön och andra politiskt laddade frågor.

I nuläget råder skolplikt från sex års ålder (vilket innebär att alla barn är tvungna att gå i skolan från den åldern, fram till och med årskurs nio). Vissa svenska föräldrar, som är bosatta utomlands, väljer dock av olika anledningar att hemundervisa sina barn, istället för att skicka dem till den svenska skolan. Oavsett vilka anledningar som uppges ligger grunden i att den statliga svenska skolan brister på flera områden.

Det är inte tillåtet med hemundervisning i Sverige, vilket sticker i jämförelse med andra länder, däribland i Norden.

Småbarn ska tvingas till skolan

Lawen Redar. Foto: Riksdagen
Lawen Redar. Foto: Riksdagen

Nu vill Socialdemokraterna (S) att skolplikten ska börja gälla redan från tre års ålder. Det innebär att förskola nu blir obligatoriskt för småbarn. Det berättar riksdagsledamoten Lawen Redar (s), som lett arbetsgruppen som tagit fram förslaget, för Expressen.

Varför det är nödvändigt att tvinga föräldrarna att lämna ifrån sig barnen till statliga institutioner i ännu yngre ålder, förklaras med att barn riskerar att halka efter när de börjar grundskolan. Vad man syftar på är att barn i mångkulturella ”socialt utsatta” områden har sämre svenskakunskaper, vilket ska åtgärdas genom att barn tidigare ska tvingas gå i förskola.

”Politikerna vill ha kontrollen”

Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson, ser detta som ett av många uttryck för att staten vill öka kontrollen över svenskarnas liv.

– Återigen får vi exempel på hur politikerna driver på förslag som inskränker svenskarnas fri- och rättigheter, bara för att hålla det mångkulturella luftslottet flytande. Är det inte mer övervakning och kontroll för att hantera gängkriminaliteten, så handlar det nu om att ännu tidigare ta ifrån föräldrarna ansvaret för sina barn, placera dem i åsiktsfabrikerna som utgör svenska skolan och stärka bandet mellan individ och stat, snarare än inom familjen, säger Eriksson.

Det här är Socialdemokraterna i ett nötskal. Det är de som har byggt upp mentaliteten att det är skolan, och i förlängningen staten, som ska uppfostra barnen, inte föräldrarna. Det finns en anledning till att det blir mer och mer populärt med hemskolning och jag tror att såna här förslag gör att det kommer öka. Föräldrar vill helt enkelt inte att politikerna tar över uppfostran och pådyvlar barnen politiskt korrekta åsikter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

 1. Självklart har sosseskrået patentlösningar på
  hur skolan via staten ska fostra barnen. Det
  utstuderade sättet att hjärntvätta barn är
  inget nytt under solen. Hemskolning blev förbjudet redan 2011 och de föräldrar som
  gärna ville och kunde hemskola barnen flyttade utomlands. Sverige likt Hitlertyskland
  förbjöd hemskolning. Likt alla medvetna
  diktaturer är barnen målet för indoktrinering,
  hjärntvätt, konformism, enkel match för
  staten att kontrollera sinnet från närmast
  vaggan till graven.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter