Sonesson startar insamling för att hjälpa folk med elräkningen

Staffanstorps starke man, Christian Sonesson, startar en insamlingskampanj för att hjälpa behövande att betala sina elräkningar.
Christian Sonesson, Staffanstorps starke man
Christian Sonesson, Staffanstorps starke man. Foto: Staffanstorps kommun/ Andreas Åberg

Liksom svenskar i övriga kommuner har Staffanstorpsborna drabbats hårt av de höga elräkningarna. Detta bekymrar kommunstyrelsens ordförande, moderaten Christian Sonesson, som fått ta del av flera berättelser om folk som inte kan betala elkostnaderna. Bland annat rör det sig om pensionärer som tvingas hålla inomhustemperaturen på 12-15 grader för att de inte har råd med elräkningarna, skriver han på sin Facebook.

Han nu startat en insamling som ska gå till att hjälpa de som har svårt att betala elräkningen. Primärt riktar det sig till de som bor i Staffanstorp, men han utesluter inte att hjälpa andra som befinner sig i en liknande situation runtom i Sverige.

Sonesson har gjort sig känd som en person som sätter kommuninvånarnas trygghet och välmående i första rummet. I ett inlägg på Facebook 2020 förklarade han utförligt varför Staffanstorp inte tänkte ta emot stora mängder flyktingar och ge dem olika företräden framför svenskar.

Det finns även andra aktörer som hjälper svenskar som drabbats av de ekonomiskt svåra tiderna. Blågula Korset är en organisation som vänder sig till utsatta svenskar, som bortprioriteras till förmån för andra grupper.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter