Soros-direktör går som barn i Vita huset

George Soros och hans kontroversiella organisation Open Societies Foundations har mycket tät kontakt med Vita huset och Joe Bidens regering, att döma av antalet besök – även jämfört med andra lobbyister.
Tom Perriello. Foto: Wikipedia/ U.S. Congress

13 registreringar i Vita husets besöksliggare

Tom Perriello, VD för OSF:s kapitel i USA och före detta kongressledamot, har haft intensiv kontakt med Vita husets och Joe Bidens regering under tiden maj 2021 till september 2022. Tretton noteringar finns i besöksloggen. Det rapporterar The Gateway Pundit. Många bedömare ser det som en toppnotering även jämfört med andra framgångsrika lobbyister. Ingenting är känt om innehållet i de tretton mötena och varken OSF eller Vita huset vill kommentera något i frågan.

George Soros och Open Society Foundations

Open Society Foundations grundades av finansmannen och valutaspekulanten George Soros. Enligt vad organisationen själv vill hävda, står den till tjänst med finansiering till hjälp för grupper som verkar för demokrati och civilsamhälle. Speciellt Östeuropa har varit prioriterat för OSF under en följd av år.

George Soros och OSF har dock mötts av allt mer kritik under åren för brist på överensstämmelse mellan organisationens uttalade mål och organisationens faktiska agerande i verkligheten. I Ungern lämnade OSF sin verksamhet sedan ungerska myndigheter reagerat på OSF:s tendenser att motverka demokratiskt fattade beslut, och sedan Ungerns lagstiftande församling reglerat bland annat OSF, dess universitet och andra utländska lobbyorganisationers verksamhet i landet. OSF har också hjälpt till att finansiera den rasbaserade och delvis kollapsade kamporganisationen Black Lives Matter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter