Soros finansierade polisfientliga grupper

Skatteformulär avslöjar aktivistmiljardären

George Soros Open Society Foundation gav 2021 tiotals miljoner dollar till grupper och initiativ som vill avveckla polisen. Även grupper som öppet förespråkar våld fick del av pengarna.

Under 2021 finansierade aktivistmiljardären George Soros stiftelse Open Society Foundations olika vänsterextrema grupper, som kräver polisens nedmontering, med 35 miljoner dollar. Detta avslöjas av skatteformulär som Fox News tagit del av.

Pengarna har inte enbart gått till grupper som jobbar för att den amerikanska polisen ska nedmonteras, utan även mötespunkter för aktivister som vill sabotera rättsväsendet, och databaser som övervakar donationer till stiftelser för polisavdelningar och fackförbund.

Stödjer våldsamma extremistgrupper

Stödet till polisfientliga initiativ är något som stiftelsen är stolt över och skryter öppet om det. Open Society US:s meddirektör, Laleh Ispahani, hävdar att en nedmontering av polisen säkrar medborgarnas fri- och rättigheter, på grund av det omfattande våld som kopplas till polisen. Att vänsterextrema grupper som Black Lives Matter (BLM) och AFA aktivt jobbar för att grovt inskränka fri- och rättigheter för oliktänkande bekymrar inte Isaphani.

Bild från BLM-upploppen 2020
Bild från BLM-upploppen 2020. Foto: Wikipedia/ Brett Weinstein

15 miljoner dollar gick till organisationen Tides Advocacy, som samarbetar med flera vänsterextrema och rasidentitära grupper. Gruppen leds av The Movement for Black Lives, en koalition som samlar över 50 olika BLM-kopplade grupper. Koalitionen har även uttryckt stöd för dömda polismördare.

Utöver dessa grupper har Soros även aktivt finansierat advokater och juridiska aktivister som arbetar för att underminera domstolsväsendet och få igenom milda eller obefintliga straff för brottslingar.

Destabilisering en central strategi

Open Society Foundations ansträngningar för att nedmontera rättsväsendet har inget med rättvisa och omsorg över så kallat utsatta grupper att göra. Ett samhälle i kaos får svårt att ena sig, där olika grupper ställs mot varandra, vilket gör det lättare att kontrollera dem och när allting blir för kaotiskt driver finanseliten igenom inskränkningar som övervakning, restriktioner och kontroll.

Det ljusskugga arbetet som organisationer likt Open Society Foundation och World Economic Forum (WEF) sysslar med har dokumenterats i Jonas Nilssons dokumentär Makthavarna du aldrig valde.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter