Soros förbereder sig för valet 2024

Aktivistmiljardären ger en stor donation till påverkansgrupp

En grupp som ska förbereda Demokraterna för presidentvalet 2024 får en rejäl donation från George Soros, miljardären som gjort sig ökänd för att finansiera vänsterradikala projekt.

Under det amerikanska mellanårsvalet i höstas rankades påverkansmiljardären George Soros som den enskilt största donatorn. Under perioden 2021-2022 skänkte han över 128 miljoner dollar till Demokraterna, enligt hemsidan Open Secrets.

Nu när mellanvalet är över börjar han planera för presidentvalet 2024. Tidigare i veckan fick gruppen Democracy PAC en donation på 50 miljoner dollar. Gruppens mål är att hjälpa Demokraterna förbereda sig för valkampanjen, rapporterar Fox News.

Soros är en av de mest ökända aktörerna inom finanseliten, jämte bland annat Word Economic Forums Klaus Schwab. Dessa är några av de personer som berörs i Jonas Nilssons dokumentär Makthavarna du aldrig valde, vilken Frihetsnytt har skrivit om.

Familjekopplingar

Kopplingen till Soros är dock större än denna donation. Hans son, Alexander Soros, har suttit som ordförande för gruppen och i januari 2021 donerade George 125 miljoner dollar till den.

Nyheten om George Soros senaste donation offentliggjordes i samband med en stor bankett i Vita Huset, där Alexander Soros deltog tillsammans med Frankrikes president, Emmanuel Macron. Där passade Alexander på att donera 700 000 dollar till Biden Victory Fund, där president Joe Biden själv står som näst störste donator efter Demokratiska Nationalkommittén, enligt Open Secrets.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter