Sossar inför ”omfattande bakgrundskontroller” i Södertälje

Stat och kommun kryllar av organiserade brottslingar, medger två sossepolitiker i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Invandrartäta Södertälje inför nu de mest omfattande bakgrundskontrollerna av alla svenska kommuner för att bekämpa ”systemhotande brottslighet”.

Det är de båda sossarna Boel Godner och Elof Hansjons som står bakom medgivandena om hur den mångkulturella politiken misslyckats. De erkänner nu att vårt land och våra kommuner ”utsätts för otillbörlig påverkan från grov organiserad brottslighet på ett sätt som är systemhotande”.

Om erfarenheterna från just Södertälje berättar de:

”Vår kommun har hanterat grov organiserad brottslighet i hemtjänsten när vi införde lagen om valfrihets­system och vi har sett liknande brottslighet inom personlig assistans. Vi har hanterat systematiskt fusk med försörjnings­stöd. För sex år sedan blev en anställd på bygglov­enheten uppsagd för misstänkt mutbrott. Det blir särskilt allvarligt när kriminella misstänks ha kontakter med kommunal personal.”

Södertälje har nu upphandlat ett nytt system som är avsett att förhindra att organiserade brottslingar nästlar sig in i kommunens verksamhet. Det innebär enligt de båda sossarna ”en fördjupad bakgrunds­kontroll gällande fyra avgränsade brottstyper; sexual­brott, narkotika­brott, våldsbrott och ekonomisk brottslighet”.

Politikerna hävdar vidare att systemet inte kommer att vara mer integritetskränkande än det måste vara utan att man endast är intresserade av ”information som är relevant i förhållande till det jobb som individen söker alternativt innehar”. Kontrollerna sker alltså endast via offentliga uppgifter som kommunen annars kanske hade missat.

Sossarna bakom debattartikeln och kontrollsystemet förefaller omedvetna om hur kriminella klanstrukturer ofta fungerar, nämligen genom att vissa av klanens medlemmar begår brott medan andra upprätthåller en ”vit” fasad och undgår att bli dömda för brott, just för att kunna infiltrera samhällets strukturer och sedan använda sitt inflytande för att underlätta för de mer öppet kriminella medlemmarna.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Nya lagar tvingas snabbt på plats

Magdalena Andersson vill tysta SD