SVT glömmer krigshetsa – ”reformer bättre än revolutioner”

I en ovanligt objektiv intervju släpper Sveriges Radio fram en iransk professor som förordar ”reformer istället för revolution”.

Det är i Morgonekot som svensk statsradio låter den iranske författaren och akademikern Sadegh Zibakalam komma till tals, och professorn passar på att såga några av de teorier som sprids i västmedia.

Du har rätt, ungdomarna som protesterar efterlyser inte reformer utan vill störta regimen, ayatollorna och mullorna. Men jag är övertygad om att ifall vi genomför ytterligare en omstörtande revolution så kommer det att bli blodbad och inbördeskrig. Iran kommer inte att få demokrati som i Sverige utan förvandlas till ett nytt Syrien, säger professorn via Ekot.

Det är ovanligt att svenska statsmedier på detta sätt släpper fram experter och opinionsbildare vars åsikter inte stöder det amerikanska narrativet. Inte bara är Iran en teokrati där kvinnor har begränsade rättigheter, landet står dessutom helt på Rysslands sida i konflikten med Ukraina – något som exempelvis framgår i en propagandavideo från iranska Sabereen News:

I texten till den iranska propagandavideon talas det om Gud, men inte om den i Iran så populäre profeten Muhammed. Är detta tecken på ett närmande mellan moderat muslimska länder och kristna?


Globalistiska tidningen ETC ondgör sig särskilt över kombinationen Iran/Ryssland i en artikel från i förrgår.

Iran är inte direkt inblandat i Ukrainakriget, men gör för Ryssland vad Nato gör för Ukraina genom regelbundna vapenleveranser, särskilt av bestyckade Shahed-drönare – vars effektivitet dock ifrågasatts.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter