SSU-ordförande uppmanade till våld

Socialdemokratiska ungdomsförbundet i Örebro i blåsväder

Dess ordförande uppmanade till misshandel av ung flicka som uttryckt åsikter som uppenbarligen skilde sig från hennes. Försvarar sitt beteende med att hon var ”ung och dum” för två år sedan när det skedde.

Ordförande i SSU, Sveriges Socialdemokratiska ungdomsförbund, i Örebro har ertappats som uppviglare till misshandel av en ung flicka, det rapporterar Insikt24. Huruvida misshandeln ägde rum vet vi inte, men ordföranden Matilda Jansson visas via skärmdumpar ha uppmanat flera personer från sitt Twitter konto till ett hembesök av flickan och att hon själv är villig att utföra smutsjobbet. 

Det var i Juni 2020 som Jansson blev upprörd av ett TikTok-inlägg som flickan skrev där hon anser att det uppmärksammade polismordet i USA på den afroamerikanske mannen George Floyd, inte hade fått samma uppståndelse om mannen i fråga varit vit. 

Matilda Jansson som då var 16 år säger: ”Jag var ung, dum och använde grova ord. Men vilken tonåring är mediatränad? Vi pratade så då och jag skämtade med mina vänner. Det var inget jag någonsin trodde skulle nå allmänheten”. 

Om detta får konsekvenser för hennes roll som ordförande för SSU i Örebro återstår att se. Ett återkommande tema vi ser är att politiker och partimedlemmar undkommer ansvar för sina handlingar. 

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter