”Ställ politikerna till svars för vaccinkorruptionen”

Den kroatiske politikern Mislav Kolakušić säger att inköpet av 4,5 miljarder doser av Covid-19-vaccin åt 450 miljoner EU-invånare är den största skandalen i mänsklighetens historia. Han kräver att de ansvariga ställs till svars.

Mislav Kolakušić är ledamot i EU-parlamentet och har tidigare ställt upp som presidentkandidat i valet 2019, där han fick 6 procent av rösterna trots att han inte har något parti bakom sig.

Nu levererar Kolakušić en rejäl bredsida mot EU-politikerna som drivit igenom vaccinagendan. I ett utspel på Twitter förklarar han att tio parlamentsledamöter vänt sig till EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och frågat henne om hennes kommunikation med vaccinjätten Pfizer under förhandlingarna om inköp av vaccin.

Tio doser per invånare?

EU köpte in 4,5 miljarder doser vaccin till EU:s 450 miljoner invånare. Det är tio doser per individ, påpekar Mislav Kolakušić.

– Med tanke på de siffrorna, kommer varje nyfött barn att få tio doser av något som ingen i hela världen, med undantag för kanske två eller tre individer, känner till innehållet i.

– Ända fram tills idag har ingen medicinsk forskning lämnats över till EU-parlamentets Covid-kommitté, till Europeiska läkemedelsmyndigheten, till någon. Hur är det möjligt? Vi talar om korruption här.

Det kan tilläggas att många vägrar att vaccinera sig, så i slutändan har man ”bara” vaccinerat 275 miljoner européer enligt Politico. Vilket förstås bara stärker Kolakušićs poäng – vaccinbolagen tjänar pengar på varje såld dos, men varför skulle EU behöva 4,5 miljarder doser? Vad har bolagen egentligen lovat de ansvariga inom EU?

Korruptionsanklagelser: inte första gången

I juli rapporterade bland andra Daily Mail att mängder av läkare och experter sagt upp sig från amerikanska NIH och CDC på grund av att ”dålig vetenskap” bland annat lett till vaccinationer av barn trots att det saknades belägg för att vaccinerna behövdes.

CDC anklagades redan två år före pandemin för att vara influerat av finansiella och politiska intressen, uppgav The Hill. Anklagelserna fördes fram i ett öppet brev av forskare som var anställda på just CDC men som inte vågade framträda med sina namn.

En tribunal angående hanteringen av pandemin hölls i Brasilien från februari till juni med elva jurister från olika länder som initiativtagare, vilket gav upphov till intressanta dokument. Den var dock enbart av symbolisk natur och hade inte mer jurisdiktion än den vänsterinriktade ”folkdomstol” som tvärtom dömde Brasiliens president Jair Bolsonaro för att han inte förtryckt folket tillräckligt hårt under pandemin.

Det är i skrivande stund oklart när de första riktiga tribunalerna mot de ansvariga för vaccinkorruptionen kan hållas.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter