torsdag, 6 oktober, 2022

Aktieägare i Twitter stämmer Elon Musk

Hävdar att Musk enligt insiderreglerna borde ha publicerat sitt innehav tidigare

Under tisdagen lämnades en stämningsansökan till Manhattans federala domstol skriven av Marc Bain Rasella, aktieägare i Twitter. Denne stämmer Elon Musk och hävdar att bolagets nye huvudägare var tvungen att avslöja sin andel i Twitter senast den 24 mars, men han gjorde det inte förrän den 4 april. När Musk avslöjade sin andel i Twitter, steg företagets aktiekurs upp med 27%.

Enligt Rasella hade Musk 10 dagar på sig att meddela Securities and Exchange Commission om sitt nya ägande efter att det översteg 5 % den 14 mars. Investerare som sålde Twitter-aktier mellan 24 mars och 4 april gick enligt stämningen miste om vinster som de skulle ha kapitaliserat om Musk avslöjade sin andel tidigare.

Genom att avsiktligen försena sitt avslöjande kunde Musk fortsätta köpa aktier i Twitter till ett reducerat pris, säger Rasella. Stämningen representerar en grupp aktieägare som sålt Twitter-aktier mellan 24 mars och 1 april.

Rättegången är den senaste utvecklingen i en dramatisk händelseutveckling som har utspelat sig sedan Musk offentliggjorde sin 9,1 % andel i Twitter, en plattform där han har mer än 80 miljoner följare.

Investeringen gör Musk till bolagets största enskilda aktieägare, och han sa att han såg fram emot att genomföra betydande förbättringar av plattformens yttrandefrihetsregler. Musk erbjöds en styrelseplats i utbyte mot avtal om att inte äga mer än 14,9% av mediejättens aktier. Men i en stor omsvängning meddelade Twitters VD på söndagen att Musk trots allt inte skulle gå med i styrelsen.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:06

Nyhetssändning 5 oktober