Stark front mot Apple

Spotify och Epic Games står nu jämte Musk mot PK-företaget

Under tisdagen rapporterade Frihetsnytt hur Twitter-ägaren Elon Musk tagit strid mot Apple (samt Antifa). Det visar sig att han ger sig in i en strid som svenska musikjätten Spotify och Epic Games, känt för det oerhört populära multiplayer-spelet Fortnite, redan befinner sig i och kommer därmed att utgöra en oerhört stark allierad mot Apple, rapporterar Reuters.

Redan 2019 stämde Spotify Apple i Europa på grund av de höga priserna för applikationer i deras App-store, medan Epic Games stämde dem 2020 i USA. I och med Spotifys stämning började EU-kommissionen undersöka om Apple bryter mot konkurrenslagarna, genom att begränsa utbudet av betalmöjligheter till att endast omfatta det som finns på App Store.

När Apple nu hotar att ta bort Twitter från App-store, har man tre enorma aktörer emot sig. Enligt ett inlägg av Spotifys VD, Daniel Ek, på Twitter så begränsar Apple aktivt konkurrensen på sin plattform, vilket slår hårt mot både utvecklare och konsumenter.

Om fler aktörer kommer att göra gemensam sak med Apple, Spotify och Twitter den kommande tiden, i och med det starka motstånd som nu finns, återstår att se.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter