Stark spurt av Sundling i världscupen

Det blev en jämn kamp mellan Sverige och Norge under distansen med längdskidor under världscupen i Lahtis. Även om det inte blev en svensk seger, tog Jonna Sundling hem en andraplats åt Sverige.

Under söndagen den 26 mars hölls säsongens sista världscupstävling i längdskidor i finska Lahtis. Det var 20 km klassisk stil för damerna som blev den sista tävlingen.

I väldigt tidigt skede fick täten en starkt nordisk prägel, där tre svenskor, Jonna Sundling, Emma Andersson och Frida Karlsson, kämpade mot norskan Anne Kjersti Kalvå, finskan Kerttu Niskanen, samt tyskan Katharina Hennig.

Till slut lyckades Kalvå ta ledningen och gick in som etta på tiden 51:04,3. Sundling kom in 0,9 sekunder efter och blev därmed tvåa. Henning säkrade tredjeplatsen, medan Andersson kom fyra, Niskanen femma och Karlsson sexa.

Även om det inte blev en svensk förstaplats, så utgjordes de sex första av hälften svenskor. Sundling själv var väldigt nöjd med insatsen.

– Jag är jätteglad att avsluta världscupen så här. Det är det bästa klassiska distansloppet jag har gjort. Har varit trea som bäst förut, säger Jonna Sundling till SVT.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter