Statlig nyhetsbyrå stängs ned: ”Propagandabyrå”

Argentinas nya president har fullt upp i sitt krig mot kulturmarxism och wokekultur. För att verkligen få bort vänsterns grepp om samhället har han nu beslutat att stänga ned landets statliga nyhetsbyrå.

Argentinas nya president, Javier Milei, har bara suttit vid makten i några veckor men har redan börjat leverera på sina vallöften. Ett löfte han gav folk var att gå till angrepp mot ”könsneutralt” språk, vilket han också gjort.

Tidigare i veckan rapporterade Frihetsnytt att Milei har förbjudit könsneutrallt språk för statsanställda i officiella dokument.

Kallar nyhetsbyrån för ”en propagandabyrå”

Det var under fredagen som Javier Milei meddelade att man skulle stänga ned den statliga nyhetsbyrån Télam.

– Vi kommer att stänga Télam-byrån, som har använts under de senaste decennierna som en propagandabyrå för kirchnerism, sa Milei enligt Buenos Aires Times och syftade på den tidigare presidenten Cristina Fernández de Kirchner.

Nyhetsbyrån Télam har kritiserats för att inte vara opartiska i flera år och de senaste två decennierna för att ha ändrat sin politiska linje beroende på vem som sitter vid makten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter