onsdag, 7 december

Stefan Sundh: ”Skåningarna borde göra uppror”

Höga elpriser slår hårt mot sydsvenska industrin – kan leda till uppror

Stefan Sundh som är styrelseordförande för pappersfabriken i Klippan säger att “skåningarna borde göra uppror snart” efter att de höga elpriserna slår hårt mot svenska industrin.

De rekordhöga elpriserna drabbar företagarna i södra Sverige. Pappersfabriken i Klippan, som varit verksam sedan 1573, har sedan i vintras varit tvungna att säga upp 24 personer på grund av elpriserna och lönsamheten i företaget är nu nere på noll.

Priserna har ökat med cirka 50% vilket får stor påverkan på lönsamhet, investeringar och möjlighet att anställa personal. Företag i södra Sverige kan ha så mycket som tio gånger högre elräkningar i jämförelse med företagen i norr, enligt organisationen Företagarna. Enligt DN väntas rekordhögt pris på el i Sverige under sommartid.

Regeringens oansvariga energipolitik riskerar tvinga företag, likt pappersfabriken i klippan, att stänga ner. Höga priser på livsmedel, drivmedel och el har redan lett till protester i Europa under den senaste tiden och möjligheten finns nu att protesterna kan sprida sig till Sverige.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Elprishöjningar sänker konsumtionen

Nils van der Poel tilldelas Bragdguldet