Stefan Sundh: ”Skåningarna borde göra uppror”

Höga elpriser slår hårt mot sydsvenska industrin – kan leda till uppror

Stefan Sundh som är styrelseordförande för pappersfabriken i Klippan säger att “skåningarna borde göra uppror snart” efter att de höga elpriserna slår hårt mot svenska industrin.

De rekordhöga elpriserna drabbar företagarna i södra Sverige. Pappersfabriken i Klippan, som varit verksam sedan 1573, har sedan i vintras varit tvungna att säga upp 24 personer på grund av elpriserna och lönsamheten i företaget är nu nere på noll.

Priserna har ökat med cirka 50% vilket får stor påverkan på lönsamhet, investeringar och möjlighet att anställa personal. Företag i södra Sverige kan ha så mycket som tio gånger högre elräkningar i jämförelse med företagen i norr, enligt organisationen Företagarna. Enligt DN väntas rekordhögt pris på el i Sverige under sommartid.

Regeringens oansvariga energipolitik riskerar tvinga företag, likt pappersfabriken i klippan, att stänga ner. Höga priser på livsmedel, drivmedel och el har redan lett till protester i Europa under den senaste tiden och möjligheten finns nu att protesterna kan sprida sig till Sverige.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter