Stödet för Kennedy skjuter iväg – hotar Bidens ställning

Robert F. Kennedy Jr har märkt ut sig som en förkämpe för frihet, samt motståndare till statligt tvång och maktmissbruk. När han kandiderar till posten som Demokraternas presidentkandidat i det amerikanska valet 2024, ser han ut att på allvar kunna utmana president Joe Biden. Detta verkar oroa makten i det demokratiska partiet, som inte vill släppa fram Kennedy.

Viljan att se Robert F. Kennedy Jr (brorson till den legendariske presidenten John F. Kennedy och son till den mördade politikern Robert F. Kennedy) som presidentkandidat för Demokraterna ökar kraftigt. Enligt Fox News ligger på han på 19 procent i opinionen över vem som ska representera Demokraterna i presidentvalet 2024.

Den nuvarande demokratiske presidenten Joe Biden leder fortfarande med 62 procent, men han tappar konstant i stöd och flera demokratiska kärnväljare är missnöjda med honom. Hans starka ställning är sannolikt ett resultat av att han har det demokratiska etablissemanget i ryggen.

Men det gick snabbt från det att Kennedy tillkännagav sin kandidatur, till det att han noterade ett starkt stöd i opinionen och är den kandidat, efter Biden, som har starkast stöd. Som Frihetsnytt rapporterat går han till val på att bekämpa censur, maktmissbruk och krigshets. Han har även gjort sig ett namn som en person som tog ställning mot att amerikanerna skulle tvingas till att ta det otestade vaccinet mot covid under pandemin.

Vill tysta debatt

Tydligen oroas Biden-administrationen av det starka stöd som Kennedy samlar. Demokraternas styrande organ Democratic National Committee (DNC) har redan uteslutit möjligheten att hålla debatter mellan kandidaterna inom partiet. Detta görs med hänvisning till anklagelsen att Kennedy bara utnyttjar Demokraterna som en plattform för att driva sin politik, samtidigt som han underminerar stödet för Biden, vilket hävdas av en icke namngiven strateg inom Demokraterna, enligt Fox News.

Denna inställning accepteras inte av demokratiska veteraner. Nina Turner, som var medordförande för den socialistiske senatorn Bernie Sanders valkampanj 2020 riktar hård kritik mot partiets försök att tysta en öppen debatt.

Att begära att DNC anordnar debatter är inte en anti-Biden-hållning, utan en pro-demokratisk hållning, påtalar hon på Twitter.

Det återstår att se om DNC kan fortsätta stänga ute Kennedy från debatten om stödet för honom fortsätter att öka, samtidigt som stödet för Biden sjunker.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter