”Stoppa maktmissbruket!”

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Två dagar med demonstrationer i Stockholm 25-26 november

Frihetsnytt fick en intervju med två av eldsjälarna bakom den tvådagars-demonstration under parollen ”Stoppa maktmissbruket”, som arrangeras av organisationerna Family United och Bondeupproret och som kommer att hållas i Stockholm i slutet av månaden. Här berättar Sofia Palm och Pierre Tinderfjäll om varför det är så viktigt att komma dit.
Detta är ett utdrag ur intervjun.
Sofia, vad är det för demonstrationer ni har tagit initiativet till och varför?

Sofia:
– Vi i Family United arbetar ju emot hur barn tas ifrån sina föräldrar genom LVU, vårdnadstvister eller så kallade ”frivilliga” placeringar. Family United är ett samlingsnamn och en paraplyorganisation för flera andra föreningar som arbetar med oss som exempelvis Barnens rätt och Mina rättigheter. Vi har nu förenat oss med Bondeupproret och Tom Lutmark som arbetar för små bönders rätt att överleva. Nu har vi även kommit i kontakt med Pierre och andra grupper som arbetar för samma fråga, det vill säga att vi måste få ha våra mänskliga rättigheter och att vi inte vill ha det här maktmissbruket längre i Sverige.

– Vi är emot korruption, rättsosäkerhet, kriminella tjänstemän, falska protokoll i till exempel tingsrätter och andra myndigheter, olaga tvång och censur. Vi lever i en demokrati och det ska inte finnas de här typerna av censur eller att man frångår de mänskliga rättigheterna som man gör idag.

– Det här är en första samling och jag hoppas det blir en väldigt, väldigt stor uppslutning där vi visar att vi står tillsammans, för det är vi som är folket.


Pierre, vad är din roll i det hela?

Pierre:
– Jag själv är ju frihetskämpe och har varit med i egentligen alla initiativ som har varit sedan början på 2021. Jag har samverkat med olika organisationer på flera demonstrationer så för mig och de jag samarbetar med är det självklart att stötta även detta evenemang den 25:e och 26:e.

Varför är det så viktigt med samarbetet?

Pierre:
– Det är så himla viktigt, för vad är vi utan samarbete och vad är vi utan att skapa starka relationer? Vi har sett under flera års tid att det tas väldigt mycket fina initiativ, det finns fantastiskt mycket fina och kompetenta människor där ute, men alla skriker om hjälp, tid, resurser och pengar. Vad är då inte bättre än att vi alla kommer samman och samarbetar? Och för att göra det måste vi som är i den här frihetskampen släppa sargen.

– Ett problem som vi har alldeles för mycket är människor med stora egon som behöver styra och synas och vi har alltför många som sitter och gnäller och har alltför mycket åsikter om andra grupper och individer. Det är otroligt negativt och ytligt och skadar vår enhet och frihetskampen. Om vi ska stå upp för våra fri- och rättigheter så behöver vi låta människor få ha olika åsikter, yttra sig, tro och tänka som de vill.

– Jag samarbetar med alla, till och med Göteborgare och de får tycka vad de vill men vi möts i hjärtat, vi slåss för frihet och då spelar inget annat någon roll. Det behöver alla som håller på med frihetskampen inse och rätta sig efter.

Vad vill ni uppnå med demonstrationerna?

Sofia:
– Vi vill ju uppnå att Sverige ska vara det land våra makthavare påstår – en demokrati – och att vi har våra grundlagsskyddade fri- och rättigheter. Vi vill ha ett fint land, ett Sverige man kan vara stolt över.

Varför ska man komma på dessa demonstrationer?

Pierre:
– Självklart för att vi alla behöver göra vår roll, vi alla behöver ta vårt ansvar att se till att det blir en förändring i det här landet. Det är alldeles uppenbart att det sker korruption och brott på allra högsta nivå.

– Snittfolket som kommer på dessa demonstrationer är våra mödrar, fastrar och våra farmödrar, så till alla män därute som låter sin faster eller sin syster göra jobbet åt dem, medan de sitter och dricker bira och kollar på TikTok – ni behöver ta er i kragen och komma. Jag väntar med spänning på att ni dyker upp och supportar de här underbara, starka kvinnorna, som har dragit det här från första början.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter