Stor demonstration mot miljardbygge

Hundratals personer samlades i en demonstration mot stort sjukhusbygge som regionen egentligen inte har råd med, istället för att bygga ut det befintliga lasarettet.

Under lördagen gick flera hundra personer ut i en demonstration i centrala Växjö för att demonstrera mot planerna på att bygga ett nytt akutsjukhus i Räppe. Det är inte själva sjukhuset som orsakade demonstrationen, utan att det beräknas kosta flera miljarder kronor, pengar som regionen egentligen inte har, rapporterar SVT.

Den före detta skattedirektören i Växjö, Marcus Turesson från föreningen Växjö Forum, som arrangerade demonstrationen, är starkt kritisk till Region Kronobergs påståenden om att det finns pengar för det stora projektet.

Man låtsas att man har ett eget kapital på 2,7 miljarder, medan man verkligen bara har några hundra miljoner. Man glömmer att räkna av en pensionsskuld som är på 2,6 miljarder.

Istället förespråkas att man ska bygga ut primärvården på det befintliga lasarettet som ligger i Växjö centrum. Forum Växjö har tagit fram ett dokument med argument för att bygga ut lasarettet snarare än att bygga ett nytt sjukhus, som utöver kostnaden även gör det mindre smidigt för vårdtagare att nå.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter