Stor konferens med Schillerinstitutet 15-16 april

Nu i helgen, den 15-16 april, håller Schillerinstitutet en digital konferens om hur man ska uppnå en rättvis världsordning, med fokus på lösningar. Ordföranden för institutets svenska avdelning, Ulf Sandmark berättar om tillställningen.

Schillerinstitutet, som är döpt efter den tyske 1700-talspoeten och dramaförfattaren Friedrich Schiller, är en internationell organisation som jobbar för att motverka att en världsordning styr globalt, samt verkar för alla människors rätt att utvecklas – materiellt, moraliskt och intellektuellt.

Fyra lösningsorienterade paneler

Lördag och söndag den 15-16 april anordnar institutet en digital konferens med titeln ”Utan utveckling för alla länder blir det ingen bestående fred på jorden”. I en exklusiv intervju med Frihetsnytt berättar institutets Sverige-ordförande, Ulf Sandmark om konferensen och vad den kommer handla om.

Konferensen kommer att bestå av fyra paneler som på olika sätt kan verka för en fredlig och stabil värld:

  • Den första panelen hålls på lördag klockan 09:00-12:00 och handlar om hur man ska jobba mot en eskalering av konflikten i Ukraina.
  • Den andra panelen hålls på lördag klockan 13:00-16:00 och handlar om den internationella fredsrörelsen som jobbar för verklig fred, som inte innebär att en internationell maktfaktor kan sätta agendan.
  • Den tredje panelen är på söndag 09:00-11:30 om den internationella ekonomins ohållbarhet.
  • Den fjärde och sista panelen hålls på söndag 12:30-15:00 och handlar om tio centrala principer som är viktiga för att åstadkomma en ny internationell säkerhets- och utvecklingsarkitektur.

Den som vill anmäla sig till konferensen kan göra det via denna länk.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter