Stor polisinsats mot tältdemonstranter

Omkring 80 poliser fick i uppdrag att köra bort den pro-palestinska demonstrationen i tältlägren som pågått sedan mitten av maj vid Lunds universitet. 

Direktiven- Lämna frivilligt inom 30 minuter 

Demonstranterna som befunnit sig i tältlägren är studenter som fick direktiv av polisen att lämna inom 30 minuter för att inte rapporteras. Om direktiven inte följs kommer demonstranterna rapporteras för ohörsamhet mot ordningsmakten, säger polisens presstalesman Thomas Johansson till Expressen

PL24-område upprättat i området 

Polisen i Lund har upprättat ett PL24-område som är ett område där man inte får vistas. De cirka 100 personer som tältat i parken vid universitetsbyggnaderna fick 30 minuter på sig att lämna platsen frivilligt. Polisen förde bort de som vägrade avvika frivilligt.

Omkring 50 personer, som vägrade lämna området, kommer att rapporteras för ohörsamhet mot ordningsmakten och fördes bort av polisen. Tälten kommer att tas ner och beslagtas.

Det har varit stökigt och flaskor har kastats mot ambulanser, rapporterar SVT.

Lundastudenter vädjar på instagram 

instagram vädjar Lundastudenter till palestinier om hjälp. Ett meddelande har lagts ut om att området är under attack och man uppmanar alla att bege sig dit.

Studenternas krav 

Studenterna som deltar i den pro-palestinska demonstrationen har ställt tre krav på Lunds universitet: 

  • Att Lunds universitet gör ett solidaritetsuttalande för Palestina och erkänner akademins ansvar. 
  • Att Lunds universitet redovisar och avslutar allt samarbete med israeliska institutioner och företag som är delaktiga i den israeliska ockupationen. 
  • Att Lunds universitet verkar för att återuppbygga det palestinska utbildningsväsendet. 

Vägrade ge kommentarer till Frihetsnytt 

Frihetsnytt besökte nyligen tältlägret vid Stockholms universitet för att få en kommentar. Men när presstalespersonen uppmärksammade varifrån reportrarna kom så vägrade de ställa upp på en intervju. 

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter