Stor profil går över till Rumble

Donald Trumps son har upprättat ett avtal med plattformen Rumble om att sända sin podcast via dem. Detta är ännu ett avtal som kommer garantera mer trafik till den yttrandefrihetsvänliga plattformen.

Videoplattformen Rumble fortsätter att skörda nya framgångar. Då den verkligen bejakar yttrandefrihet och tar ställning mot censur, börjar användare i högre utsträckning att se det som ett alternativ till Youtube.

Dana White
Dana White. Foto: Wikipedia/ Andrius Petrucenia

I december kunder Frihetsnytt skriva om att kampsportsorganisationen Power Slap, som leds av UFC-grundaren Dana White, kommer att börja livesända sina matcher via Rumble.

I november skrev Frihetsnytt även om det rekordresultat som företaget upplevt under 2022. Man hade en 97-procentig ökning av användare, samt en ökning av intäkterna med 430 procent.

Exklusivt avtal mellan Trump Jr. och Rumble

Nu kommer ett nytt besked som mycket väl kan bidra till ännu fler framtida rekordsiffror. Den tidigare amerikanske presidenten Donald Trumps son, Donald Trump Jr, har nu upprättat ett avtal med Rumble om att sända hans podcast ”Triggered with Don Jr”. Poddens namn är detsamma som titeln på hans bok från 2019, rapporterar Axios.

Rumbles VD, Chris Pavlovski, är entusiastisk inför det kommande samarbetet. Trump Jr’s stil passar väl in med deras övriga utbud och gör att de kommer att kunna konkurrera med både andra internetplattformar och traditionell media, såsom TV, enligt Pavlovski.

Nya fria plattformar konkurrerar bort de gamla

Rumble är ett exempel på en aktör som mer och mer blir ett alternativ till censurivriga medier, såsom Youtube och Instagram.

De har visserligen en bit kvar innan de blivit lika stora, men utvecklingen talar för att så kommer att ske inom en inte alltför avlägsen framtid. Deras produkt börjar bli alltmer efterfrågad och den är lika enkel som den numera börjar bli sällsynt: Yttrandefrihet. När produkten är bra, då söker sig kunderna dit.

När de stora drakarna censurerar och stänger av oliktänkande på diffusa grunder, framstår Rumble som ett ljus i mörkret, där de tystade rösterna får göra sig hörda.

Det är inte enbart som alternativ plattform som Rumble bekämpar censur. I början av 2022 kom nyheten att de investerat i den alternativa betalplattformen Parallel Economy, som ska verka som alternativ till finansbolag som PayPal, vilka gärna tar till nedstängningar och censur mot obekväma åsikter.

Det är ett bevis för att nya alternativ kan startas upp och nå framgång, även på marknaden för sociala medier.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter