Stor summa insamlad till polis i Frankrike

Med anledning av att en 17-årig kriminell invandrare, med arabisk bakgrund och ett digert kriminellt register, blivit dödad i samband med att han försökte fly från polisen, samlar nu vänstern in pengar till 17-åringen medan högern samlar in pengar till polisen som de anser är utsatt för en häxjakt.

Cirka 17 miljoner kronor har den franske polisen fått in genom så kallad crowdfunding (gräsrotsfinansiering). En kampanj en politiker som tidigare varit rådgivare till Marine Le Pen anordnat.

– Den här polismannen är offer för en nationell häxjakt och detta är en skam, sade den franske politikern Messiha som står bakom insamlingen till polisen.

Vänstern menar att insamlingen är skamlös medan de själva har samlat in motsvarade 4,5 miljoner kronor till den kriminella invandraren.

– Det underliggande budskapet är ”döda araber så blir du miljonär” och regeringen låter detta förskräckliga ske, säger den franska vänsterpolitikern David Guiraud.

”Vanligt folk har fått nog nu”

Frihetsnytt har talat med Tobbe Larsson, journalist på Frihetsnytt, och ställt frågor med anledning av insamlingen.

Vad är din åsikt om insamlingarna?

– Det säger allt när vänstern klagar på högern när de samlar in pengar till en polis, det vill säga för lag och ordning, medan de själva som vanligt samlar in pengar till de kriminella. Självklart är det hemskt att en invandrare dött men han hade aldrig blivit dödad om han lytt polisen. Försök istället förstå polisens tuffa situation att hantera kriminella beväpnade grupper i Frankrike.

Vad kan man dra för slutsatser av dessa insamlingar?

– Att vanligt folk stöttar polisen framför kriminella invandrare. Polisen har ju fått in fyra gånger så mycket pengar.

Har du någon förståelse för de som tycker att det är smaklöst att man samlar in pengar till polismannen när han dödat en människa?

– Nej inte ett dugg. Vänstern försöker bara samla poäng genom att ställa sig på invandrarnas sida fast de egentligen bara vill ha kaos i samhället. Det är vänsterns sätt att arbeta. De har aldrig några kampanjer för lag och ordning. De står alltid på de kriminellas sida. Vanligt folk har fått nog nu.

Vad tror du händer nu?

– Jag tror att detta kan vara startskottet till att vanligt folk tvingas agera, för de förstår att annars kommer de kriminella ta över Frankrike. Självklart ska polisen agera på ett rättssäkert sätt men vänstern har underminerat polisens arbete under många år och skapat en ohållbar arbetssituation för den franska poliskåren

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter