Stor uppstyckning att vänta på SVT

Just nu pågår stora omorganisationer på SVT, där bland annat en av dess avdelningar kommer styckas upp. Det finns nu en oro bland journalisterna för att avdelningen kommer att tyna bort och göra dem arbetslösa.

Under onsdagen, den 8 mars, fick medarbetarna på det skattefinansierade public service-företaget Sveriges Television (SVT) veta att stora omorganisationer är att vänta. Den största förändringen blir att kulturredaktionen styckas upp, rapporterar Dagens Nyheter (DN).

I dagsläget består kulturredaktionen av kulturnyheterna, samt en till redaktion som gör programmen Babel, K-Special och Kulturstudion. Men i och med omorganisationen flyttas kulturnyheterna till SVT:s nyhetsdivision.

– Jag tycker att det är värt att uppmärksamma att SVT:s kulturredaktion, som varit ett stolt flaggskepp genom åren, nu riskerar att tyna bort och försvinna, säger SVT:s Johan von Sydow till DN.

Den 17 januari 2023 rapporterade Dagens Nyheter att SVT hade ett sparkrav på 100 miljoner kronor.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Att den ökände AB chefredaktören Jan Helin seglade in som SVT chef är helt galet .
  Helin var drivande i AB:s smutsiga kampanj ” Vi gillar olika ” …som syftade till att förnedra , kränka och tysta kritiker av massinvandring.
  SVT skulle behöva en neutral , handlingskraftig och förnuftig person som t.e.x ” Tobbe ” som chef.

  Men…vem trodde att DDR skulle falla ?? Eller att Rumäniens diktator Ceausescu skulle vara störtad och avrättad på en vecka ?
  Jag hoppas att det börjar brännas under fötterna på en hel del så småningom…
  Jag skall gärna vinka av er på flygplatsen på väg till Hanoi och Havanna. Adios !!!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter