Stora protester i Kanada – ”Axe The Tax”

Just nu pågår stora protester i Kanada, tusentals lastbilschaufförer, bönder och fotgängare har gett sig ut på gatorna för att protestera. Statens svar är att skicka dit tungt beväpnade poliser. Se filmer från protesterna längst ner i artikeln.

Kanadensarna är under hårt tryck på grund av höga skatter från en oförstående regering med premiärminister Justin Trudeau i spetsen.

Flera protester har redan rasat i Kanada och nu är det igång igen.

Slår hårt mot jordbrukare och åkerier

Under onsdagen har tusentals lastbilschaufförer, bönder och fotgängare givit sig ut på gatorna för att protestera mot de höga skatterna. Mer specifikt protesterar man mot koldioxidskatten som blivit ett påtagligt problem för folket.

Jordbrukare och åkare drabbas i högre utsträckning än vanligt folk eftersom de är helt beroende av drivmedel till sina maskiner för att kunna bedriva sin verksamhet.

Men de höga koldioxidskatterna slår även mot vanligt folk som får betala mer för mat och andra vardagsprodukter.

”Axe The Tax”

I flera filmer från protesterna ser man budskapet ”Axe The Tax” vilket på svenska ungefär betyder ”Kapa skatten”.

Enligt flera källor på X (tidigare Twitter) har situationen blivit så allvarlig att vanliga kanadensare knappt har råd att köpa mat. Den nya höjningen med 23 procent av koldioxidskatten kommer ”slå ut vanligt folk”.

Tungt beväpnade poliser

Precis som många gånger tidigare svarar den kanadensiska statsmakten med att beordra ut landets poliser för att möta protesterna.

I flera videoklipp kan man se tungt beväpnade poliser bevaka demonstranterna. Enligt vittnen på plats vägrar poliserna svara på frågor på varför de är där.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Fy f*n vad jag hatar poliser som ” bara lyder maktens order ” . I sådana här fall skall ärbara och redbara poliser ” bli sjuka ” eller annat om man inte vågar arbetsvägra.
    Jag vill gärna påminna om att frasen ” jag lydde bara order ” inte godtogs efter WWII.
    Miljoner människor råkade illa ut enbart för att varit medlem i olika länders styrande parti –partier som krossades av de allierade 7 maj 1945 .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter