Storbritannien: Mediejättar förbjuds från att censurera

Frihetsseger! Sociala mediejättar förbjuds i ny lag att censurera nyhetsmedier

I Storbritannien sätter man, på initiativ från den konservativa regeringen, nu ned foten mot IT-jättarna Youtube, Facebook och Twitter från att godtycklig och utan förvarning censurera, ta bort innehåll och stänga ner kanaler.

En av de drabbade är brittiska Talkradio där Youtube stängde ned mediekanalen med hänvisning till att deras innehåll brutit mot plattformens riktlinjer. Liknande fall har även inträffat i Sverige där medier som Granskning Sverige, SwebbTV och Exakt24 blivit nedstängda från Youtube.

Detta ses som en vinst och ett viktigt steg framåt för bevarandet av människors frihet samt rätt till yttrande-, åsikts- och pressfrihet. Beslutet att stå upp för det fria ordet i Storbritannien kommer samtidigt som Sveriges regering tar ytterligare steg mot massövervakning och kränkning av människors rätt till integritet, bland annat genom den nya lagen som förbjuder oregistrerade kontantkort.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter