Stormning av Parisbörsen

Vreden lägger sig inte hos fransmännen. Idag stormade ett antal demonstranter börsen Euronexts entréhall i Paris.

I Paris stormade demonstranter idag in på Parisbörsen Euronext, rapporterar Bloomberg. Protesten var dock överspelad vid lunchtid.

Även denna gång handlade aktionen om den av fransmännen djupt avskydda pensionsreformen. På Skärtorsdagen tog sig demonstranter in på världens största fondförvaltningsbolag Blackrocks huvudkontor i staden. Även modeföretaget LVHM med lyxmärken som bland annat Louis Vuitton och Dior, fick besök på sitt huvudkontor av protesterande Parisare i förra veckan.

Blackrock ses av många som en av de största symbolerna för den djupa staten och finanseliten. World Economic Forum-experten Hans Erixon anser att stormningen av Blackrock beror på att klimatet i Frankrike är annorlunda. Där känner folk till World Economic Forum och kopplingarna till Vanguard, Blackrock och State Street och det finns en helt annan samhällsdebatt på området än här i Sverige.

Parisbörsen har meddelat att intrånget inte påverkat verksamheten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter