Stort antal jobbsökande hos Twitter

Många vill jobba för Musk

Media har förfasat sig över att Musk har sparkat flera av Twitters chefer och att anställda har sagt upp sig. Men nu står folk på kö för att få jobba för honom.

Efter att Elon Musk köpt upp Twitter har han sparkat flera chefer, varav flera varit aktiva i att censurera oliktänkande på plattformen, vilket Frihetsnytt har rapporterat om.

Utöver cheferna har även ett stort antal anställda valt att lämna företaget efter att Musk uttryckt en förväntan att de ska anstränga sig på jobbet.

Trots de tomma poster som uppstått efter ägarbytet verkar det inte som att det kommer bli svårt att fylla dessa.

500 sökande, till en tjänst

I söndags lade Twitter upp annonser för tjugo tjänster på Linkedin. Trots en massiv kampanj från etablissemangsmedia att måla upp en mörk bild av situationen på Twitter, fick företaget snabbt in flera hundra sökande till tjänsterna, rapporterar Business Insider.

Går man in på företagets hemsida under Careers (sv. karriärer), så finns det i nuläget tretton tjänster listade. Dessa är dock inte öppna i nuläget, utan visar att det långsiktigt kan finnas möjligheter. Det har dock inte hindrat 500 personer att visa intresse för posten software engineer (sv. mjukvaruingenjör).

Fientlig media på högvarv

Etablissemangsmedia har ända sedan Musks köp av Twitter gick igenom, aktivt hetsat mot företaget och förutspått dess undergång. Nedan följer en lista över rubriker som svensk massmedia använt för att ge sken av att Twitter skulle vara på väg utför:

SVT: Fortsatt Elon Musk-kaos: Är det Twitters dödsryckningar vi ser?
Expressen: FN-chefens oro över Musk-styrda Twitter
Aftonbladet: Musk + Twitter – ingen demokratisk framgång
Dagens industri: Bäst för Twitter om Elon Musk inte twittrar
Dagens Nyheter: Kommer Elon Musk bli Twitters undergång?
Sveriges Radio: Twitterkaos – hundratals säger upp sig
Svenska Dagbladet: Hur laglöst kommer Musks Twitter bli?
Affärsvärlden: Twitternedskärningar oroar europeiska myndigheter

Med tanke på det enorma intresse som verkar finnas att jobba på Twitter, så verkar inte de refererade rubrikerna vara särskilt aktuella.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter