Stort strömavbrott – 22 000 berörs

Stort strömavbrott pågår i Östergötland och Kalmar. 22 404 hushåll berörs och ännu finns ingen prognos när det är löst

Elleverantören EON meddelade klockan 18:30 att de hade en driftstörning som drabbar fler än 22 000 kunder. Drygt 17 000 kunder i Östergötland och drygt 5 404 kunder i norra Kalmar län beräknas stå utan el, rapporterar SVT.

I nuläget finns ingen prognos för när strömmen beräknas vara tillbaka och enligt EON ligger felet i ett nät de själva inte äger.

– Det beror på ett fel i överliggande nät som vi inte äger. Det arbetas på att lösa problemet, men det finns ännu ingen prognos för när elen kan vara tillbaka. Vi hoppas det löser sig fort, säger Lena Berglund vid Eons presstjänst enligt SVT.

Ägare av nätet är statliga Vattenfall som meddelar att de har tekniker på plats som genomför felsökning.

Inte första gången Kalmar drabbats

I november förra året drabbades Kalmar län av ett strömavbrott som påverkade cirka 10 000 hushåll. Den gången berodde strömavbrottet på ett kraftigt snöfall som resulterade i neddragna elledningar.

Strömavbrottet gjorde att skolorna fick hålla stängt under en kortare period. Även hälsocentralen på ett ställe fick hålla stängt under en dag och de patienter som var inbokade fick vara hemma.

Förbered dig för ett strömavbrott

Ett strömavbrott kan komma plötsligt, det kan pågå en kort stund eller vara i flera dagar. Vad gör man när ett elen plötsligt försvinner? Du kan förbereda dig på en plötslig kris genom att läsa Frihetsnytt serie i krishantering.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. (S) och deras kumpaner i (C) ,(L) och (KD) kommer inte att ge sig förrän Sverige är på samma nivå som Zimbabwe där all samhällsservice upphört. Syd Afrika är nära målet–total kollaps.
    Men..det viktigaste är ju hudfärgen på dom som styr landet .
    Man har t.o.m. diskriminerande lagar mot vita.
    Det skulle behövas en flyglinje för vita som vill komma till Europa.
    Om inte Tyskland och Nederländerna dragit på sig en massa utlänningar hade sydafrikaner som härstammar från Europa kunnat komma tillbaka.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter