Stort TACK från den våldtagna kvinnans son

Detta är en återpublicering från Blågula Korset.

“TACK SÅ MYCKET FÖR ER OMTANKE OCH EMPATI FÖR VÅR MOR”

Det tog lite tid och lite detektivarbete men nu äntligen har vi fått direktkontakt med den våldtagna 81-åringens son, som hälsar så jättemycket till alla omtänksamma och generösa givare – apropå Blågula Korsets insamling till henne, som nu överlämnats till sonen.

Kvinnan bearbetar övergreppet och pratar ofta om det

Hon bearbetar fortfarande övergreppet och pratar ofta om händelsen. Vid frågan om hon får samtalsstöd för att bearbeta övergreppet, bekräftar sonen att på den fronten har Hemtjänsten via Luleå Kommun varit mycket behjälpliga. Sonen har också sett till att ett bygellås har installerats, så att något liknande – där den afghanska hemtjänstpersonalen hade tillgång till nyckel utan att ha något egentligt ärende till kvinnan – aldrig ska kunna hända igen.

Mannen dömdes i tingsrätten för grov våldtäkt, och även stöld av guldsmycken från en annan kvinna på samma trygghetsboende två dagar efter våldtäkten. Han har dömts till sex år och sex månaders fängelse och därefter utvisning. En stor anledning till att förövaren får sitt straff var just den våldtagna kvinnans detaljerade och trovärdiga rapport om händelsen till polisen, samt bevisunderlaget.

Känner du någon mer som behöver hjälp eller vill du själv bidra

Mörkertalet för övergrepp avseende ovan lär vara stort. Det lär därför finns många fler utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon som diskriminerats för att man är svensk eller ännu värre drabbats av brott? Hör i så fall av dig till kontakt@blagulakorset.se.

Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Sätt då in ett gåvobelopp till Blågula Korsets konto 6143-953 624 501 eller bankgiro 5550-4625, eller swisha till 123 343 23 255. Om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag gör skillnad!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

00:13:54

FILM: Sommartal – Eva Donell

00:05:39
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter