Strategin bakom Demokraternas röstmaximering avslöjas

Inför det amerikanska presidentvalet den 5 november tvingas Demokraterna kämpa allt hårdare för att kunna mäta sig med Republikanernas Donald Trump. Nu visar det sig att man tagit till en strategi som kan få allvarliga konsekvenser för USA:s invandringspolitik.

Det visar sig att flera välfärdskontor i 49 av USA:s 50 delstater (Arizona är det enda undantaget) delar ut röstregistreringskort till migranter som inte är amerikanska medborgare. Det är olagligt att hävda att man är medborgare utan att vara det när man ska rösta. Det hänger dock på att man blir tillfrågad om man är medborgare, vilket inte sker i det här fallet, rapporterar New York Post.

I och med att Demokraterna arbetar för öppna gränser och tillhandahåller skattefinansierad välfärd, innebär detta att man använder migranterna som röstboskap när de amerikanska väljarna överger dem.

Strategin bekämpas

Representanthusets talman, Mike Johnson. Foto: Wikipedia/ U.S. House Office of Photography/House Creative Services
Representanthusets talman, Mike Johnson. Foto: Wikipedia/ U.S. House Office of Photography/House Creative Services

Detta försöker konservativa republikaner i kongressen att bekämpa med alla medel. Nyligen godkändes lagförslaget Safeguard American Voter Eligibility (SAVE) Act (sv. ”Skydda amerikansk rösträtt”) av Representanthusets Administrationskommitté i kongressen (där Republikanerna är i majoritet).

Förslaget innebär att väljare måste bevisa att de är medborgare för att få rösta, men det måste fortfarande godkännas av senaten (den andra kammaren i kongressen, jämte representanthuset).

Då president Biden har välkomnat miljontals illegala invandrare över våra gränser, däribland sofistikerade kriminella gäng och fientliga utlänningar, så måste kongressen vidta större åtgärder som säkrar röstregistreringsprocessen och säkerställer att bara amerikanska medborgare kan avgöra utgången av amerikanska val, sade representanthusets republikanske talman Mike Johnson, enligt New York Post.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter