lördag, 1 oktober, 2022

Studie: Gmail politiskt manipulerat

Avsändaren oppositionell? Då går mailet rakt ner i papperskorgen

Idag publicerades en studie utförd av Institutionen för Datavetenskap vid North Carolina State University, som kartlagt vänsterideologisk manipulation av Gmail. Studien visar hur Google-tjänsten ”behöll majoriteten av vänsterkandidaternas e-postmeddelanden i inkorgen medan de skickade majoriteten av högerkandidaternas e-postmeddelanden till skräppostmappen.”

I studien framgår att Googles tjänst Gmail låter inkomna mail från republikanska avsändare, såsom nyhetsbrev, kamanjutskick, parti-information och dylikt, gå direkt till skärpposten i 77,2% av de uppmärksammade fallen. Det innebär att endast 22,8% av de skickade mailen nådde gmail-användarnas inkorgar. Motsvarande siffra för demokraterna var att 10,1% gick direkt till skräpposten, men att 89,9% av samma typ av innehåll gick omedelbart till inkorgen.

Det är första gången som en akademisk studie bevisar förekomsten av en avsiktlig åsiktsmanipulering från Big Tech. Men Googles huvudägare är fanatiska globalister är känt sedan länge. Vid ett internt möte som hölls den 9 november 2016, dagen efter Trumps valseger, syns en styrelseledamot i tårar. En av cheferna syns utbrista ”Vi är förlorade”.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

00:08:34

Ryssland mer demokratiskt än Sverige?

00:04:30

Nyhetssändning 29 september

USA-senator vill ställa YouTube till svars