Succé för Sverige – ännu ett VM-guld

Under gårdagen vann Sverige ännu ett VM-guld när två svenskor gjorde en anmärkningsvärd insats i sprintstafetten.

Igår, söndagen den 26 februari, kammade Sverige hem ännu ett VM-guld. Denna gång i sprintstafetten där Jonna Sundling och Emma Ribom stod för insatsen. VM-guldet var Riboms första.

Svenskorna var favoriter

Torsdagen den 23 februari tog Sverige samtliga VM-medaljer i sprinten vilket Frihetsnytt tidigare rapporterat om. Guldmedaljören var Jonna Sundling, silvret tog Emma Ribom och bronset stod Maja Dahlqvist för.

Med torsdagens resultat i ryggen gick Sundling och Ribom in som favoriter i gårdagens tävlingar i Planica, Slovenien.

Sundling avgjorde med stark insats i slutet

Sprintstafetten avgjordes i slutet när Jonna Sundling ökade farten så pass mycket att konkurrerande Julia Kern och Tiril Udnes Weing inte kunde hänga med och Sundling gick i mål som överlägsen segrare.

– Jag hade det som plan att öka successivt och hålla trycket ända in i mål. Det funkade i dag. Så det var jättejättekul, säger Sundling till SVT.

Sundling berättar för även att hon hade väldigt mycket kraft kvar, vilket förklarar det mäktiga ryck som hon gjorde.

– Jag tycker att jag hade väldigt mycket krafter kvar. Sen var det väldigt svåråkt. Jag får inte till åkningen rent tekniskt, men lyckas ändå åka fort, säger Sundling till SVT.

Hyllas av konkurerande norskan

I tävlingen fick Norge silver och USA brons. Efter tävlingen passade den norska åkaren Tiril Udnes Weng att hylla Sundling för hennes kapacitet.

– Jag väntade på det, visste att det skulle komma. Jag är nöjd med att jag kunde hänga på en stund, sedan är hon bättre än mig på slutet. Hon är fantastisk, säger Tiril Udnes Weng till SVT.

Weng får även frågan ”Är det omöjligt att hänga med, vad händer i dig?” av SVT varpå hon svarar:

– Det är väl inte omöjligt, men för mig var det svårt. Jag hade lite trötta ben och fick inte tekniken att stämma helt. Hon är riktigt bra och det är bara att hylla henne.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter