Succé för verkstadskoncernen

Verkstadskoncernen går starkt under inflationen med stigande aktiekurs och miljardvinst

Verkstadskoncernen Sandvik går med stor vinst och en stigande aktiekurs på 3-4 procent och visar en vinst på 4,8 miljarder för tredje kvartalet. Den svaga kursen på kronan är fördelaktig för de svenska exportbolagen. Sandvik tjänande en miljard mer än vad de hade gjort med fjolårets valutakurs, rapporterar Göteborgsposten.

Ljus framtid för gruvindustrin

Gruvindustrin går starkt och förväntas göra det i lång tid framöver i takt med en större omställning till mer elektrifiering och ökad gruvdrift, säger VD:n Stefan Widing.

Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. 

Tidigare VD:n prisar Sandvik

Sandviks tidigare VD Per-Olof Eriksson är inte förvånad över utvecklingen. Eriksson säger till Frihetsnytt att Sandvik är ett mycket välfungerande företag. Sandvik mår bra av en svag krona då tillverkning sker i Sverige, säger Eriksson. Per-Olof Eriksson började sitt arbete på Sandvik redan 1965 och var VD för företaget i 10 år mellan 1984-94.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter