Succé för Vlaams Belang – största parti i Flandern

Nationalistpartiet Vlaams Belang går uppåt i opinionsmätningarna i Belgien, och i Flandern är partiet det största. Partiet har den senaste tiden satsat hårt på att nå ut till landets ungdomar, och det ser ut att ge resultat.

Det invandringskritiska nationalistpartiet Vlaams Belang, som leds av Tom Van Grieken, går framåt i opinionen – framför allt i regionen Flandern. Enligt tidningen France24 är partiet det största i regionen med hela 27,4 procent av rösterna. Då EU-valet hålls i sommar bådar det gott för partiet.

Vlaams Belang – som vill göra Flandern självständigt – har dock inte lika stort stöd i de fransktalande delarna av Belgien. Dock är Flandern den mest folkrika regionen, och Vlaams Belang har fått stort stöd på grund av sin strama migrationspolitik. France24 skriver att undersökningar har visat att migrationen är den fråga som oroar invånarna mest.

Talar om ett folkutbyte

France24 beklagar sig i sin artikel över att Vlaams Belang ”omfamnat den högerextrema konspirationsteorin” om ett folkutbyte, och tog upp som exempel att partiet bjöd in den franske författaren Renaud Camus att föreläsa om folkutbytet i det flamländska parlamentet.

Vlaams Belang är ett parti som lockar många ungdomar, och man har under en tid satsat hårt på att nå ut till den yngre generationen via sociala medier. Den riktade kampanjen kan ge resultat, då Belgien har sänkt åldersgränsen för att rösta i EU-valet till 16 år.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter