Succéresultat för svensk verkstadskoncern – trots inflation


Stigande aktiekurs och miljardvinst för det tredje kvartalet.

Verkstadskoncernen Sandvik ökar vinsten och får en stigande aktiekurs på 3-4 procent. Vinsten för tredje kvartalet blev hela 4,8 miljarder – en miljard över prognos.

Sandvik tjänande en miljard kronor mer än vad de hade gjort med fjolårets valutakurs, rapporterarade GP. Paradoxalt nog har de finansiella marknadernas låga förtroende för Sveriges politiska ledning, med en svag krona som följd, påverkat Sandvik och många andra svenska exportbolag positivt.

Stefan Widin, verkställande direktör Sandvik. Foto: Sandvik

Ljusa utsikter för gruvnäringen

”Gruvindustrin går stark och förväntas göra det i lång tid framöver i takt med en större omställning till mer elektrifiering och ökad gruvdrift.” Detta säger Sandviks vd Stefan Widing till GP.

Före detta vd:n inte förvånad

Bolagets tidigare vd och koncernchef Per-Olof Eriksson är inte förvånad över utvecklingen. I en kommentar till FrihetsNytt bekräftar Eriksson att Sandvik är ett mycket väl fungerande företag som dessutom mår bra av en svag krona då tillverkning sker i Sverige säger.

Per-Olof Eriksson, f.d. koncernledare Sandvki Foto Klimatsans

Per-Olof Eriksson började sitt arbete på Sandvik redan 1965 och var vd för företaget i 10 år mellan 1984-94.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter