Superhöga elräkningar att vänta

Inga lösningar från experten

Rekordhöga elpriser i södra Sverige under juli, med priser upp till 122,5 öre per kilowattimme i jämförelse med priserna i norr som låg på 22,5 per kilowattimme. 

Emma Borgström försäljningschef och elprisexpert på Eon säger att risken är riktigt stor för väldigt höga kostnader på el och gas i vinter. 

Några positiva lösningar har Borgström inte direkt då varken en låst eller rörlig ränta gör någon större skillnad i nuläget. Vi får hålla tummarna för att det inte blir en kall vinter i Centraleuropa säger Emma Borgström.  

Borgström hänvisar problemet till den oroliga energisituationen i Europa på grund av kriget i Ukraina. Borgström nämner även att elnätet och vindkraften gör att det blir variationer på elpriserna. Vindkraft som det har satsats mycket på, verkar vara en dålig investering, då de inte genererar tillräckligt med ström till svenska folket, vilket Frihetsnytt tidigare rapporterat

Denna situation är något att vänta även framöver då vi förväntas bryta energiimporten helt från Ryssland säger Lina Bjertling Tjernberg, forskare i elkraftnät. 

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om obalansen inom Sveriges elområden 3 och 4 i södra Sverige och drabbas mest på grund av att man inte kan transportera el på ett effektivt sätt från norr till söder samt att elen i södra Sverige är beroende av import från Europa medan norra Sverige har sin vattenkraft. 

Positiva nyheter är att Frihetsnytt ger tips till folket i hur ni kan stärka er krisförberedelse i vinter via vår serie om prepping.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter