Svartmålning av de som avslöjar sexhandeln av barn

Filmen Sound of Freedom som handlar om sexhandel av barn har nu sensationellt hamnat på tredjeplats på USA:s biotopp. Då går vanlig media ut och attackerar både filmen och skådespelarna genom att försöka svartmåla dem som konspirationsteoretiker och koppla samman dem med högeråsikter. 
Mel Gibson. Foto: Wikipedia/ Georges Biard
Mel Gibson. Foto: Wikipedia/ Georges Biard

Filmen Sound Of Freedom har dragit in nästan en halv miljard kronor (41 miljoner dollar) sedan den släpptes den 4 juli i år, och de som har sett filmen är lyriska. Filmen är en indiefilm1 och den kommer från ett kristet bolag som heter Angel studios. Den är delvis finansierad av donationer, där den kände skådespelaren Mel Gibson bidragit till en del av finansieringen.

Filmen är baserad på en verklig historia om aktivisten Tim Ballard som räddar barn från sexhandel. I verkligheten jobbade Tim Ballard som specialagent i USA just med att rädda barn från sexhandel tills han en dag startade en egen organisation för att bekämpa sexhandeln.

Media försöker svartmåla filmen

Media går nu ut i en massiv svartmålningskampanj och hävdar att de finns kopplingar till högerextremism, QAnon-rörelsen i USA samt konspirationsidéer. De ifrågasätter huvudrollsinnehavaren i filmen, Jim Caviezel.

Jim Caviezel är mest känd för att ha spelat Jesus i Mel Gibson-filmen ”The Passion of the Christ”.

Finanseliten använder Guilt By Association

Jim Caviezel. Foto: Wikipedia/ Genevieve
Jim Caviezel. Foto: Wikipedia/ Genevieve

Man säger att Caviezel har medverkat som talare på ett QAnon-event 2021, men också i flera andra sammanhang spridit idén om att det finns pedofiler i den absoluta toppen i samhället som försöker hindra att sexhandeln med barn bekämpas.

Själv säger Jim Caviezel:

– Jag är så stolt över att vara en del av denna betydelsefulla film. Jag skulle faktiskt säga att det här är den näst viktigaste film jag har gjort efter ’The Passion Of The Christ’, sa Caviezel.

Man kritiserar också Tim Ballard.

– Han säger sig själv ha räddat väldigt många barn, men hans metoder är ifrågasatta och även resultaten. Man anser att de är grovt överskattade och påhittade, säger Caroline Hainer, kulturjournalist från SVT.

Såväl Tim Ballard som Jim Caviezel och produktionsbolaget Angel Studios menar själva att filmen inte har någonting med QAnon-rörelsen att göra, och att de inte ens kände till teorin när filmen spelades in.

Försöker koppla filmen till Trump och Peterson

Donald Trump. Foto: Wikipedia/ Shealah Craighead
Donald Trump. Foto: Wikipedia/ Shealah Craighead

Media försöker dessutom svartmåla filmen genom att koppla den samman med Donald Trump bara för att han delat en trailer av filmen på sin sociala medieplattfrom Truth Social.

Även Jordan Peterson, den kanadensiske professorn, har använts för att svartmåla filmen då han intervjuat Tim Ballard på sin egen youtube kanal (bild och länk). Enligt journalisterna är det komprometterande för filmen att det finns en koppling till Peterson.

Nationella samordningen mot prostitution och människohandel (NSPM) som är placerad vid Jämställdhetsmyndigheten säger:  

Människohandel är den kriminella verksamhet som omsätter mest pengar i världen, tillsammans med drog- och vapenindustrin. The International Labour Organisation (ILO) beräknade att 27,6 miljoner människor befann sig i tvångsarbete, inklusive prostitution, under 2021.”

Mycket välgjord

FrihetsNytt har intervjuat Micaela Lebeau som tittat på filmen och ställt några frågor.

Vad tyckte du om filmen?

– Jag tycker den var välgjord och dessutom tog den upp ett stort problem på ett tydligt och bra sätt.

Tror du att det förekommer sexhandel av barn på det sätt som man påstår i filmen?

– Ja absolut. Det finns gott om bevis för att det är så allvarligt som man beskriver i filmen. Bland annat så finns det bildbevis. Det säger bland annat FN i en rapport från 2014.  

Tror du att det finns pedofilnätverk bland höga beslutsfattare som motverkar denna film?

– Ja det kan jag absolut tänka mig. Jag tror det skulle vara svårt att genomföra denna smuggling av människor utan kontakter mycket högt upp i samhället. Människohandeln är för omfattande för att det ska kunna lösas rent logistiskt utan godkännande från högsta ort. Dessutom säger reaktionerna från media väldigt mycket.

 1. Indiefilm eller independentfilm innebär att en film är en oberoende produktion utan konventionellt filmstöd []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Att försöka misstänkliggöra en så viktig film görs bara av de mest avskyvärda lågliv som tänkas kan.
  Vidriga avskum alltså..
  Det dessa mänskliga avskräden kallar ” högerextrema ” är faktiskt folk som hållit fast vid normer och sammanhang som varit det normala i 2000 år.
  Det är dags att äntligen krossa ” 68-vänstern ” och dess barn och barnbarn totalt.
  Resterna efter Olof Palme och hans gelikar bör kremeras och strös i en flod för att undvika kultplatser för nysossar.
  (S) partikansli bör i framtiden rymmas i en friggebod . Sveavägen 68 skall byggas om till bostäder.
  Öppen (S) propaganda riktad till barn , sjuka , lågbegåvade och gamla måste förses med varningstexter .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter