Svek väljarna – tappar i stöd

SD tappar rejält i stöd efter att ha svikit i flera viktiga frågor

Inga sänkta bensinkostnader, överkörda i biståndsbudgeten och fortsatt invandring. Dessa är några av de frågor som Sverigedemokraterna svikit väljarna i och nu kommer resultatet av detta genom tappat väljarstöd.

I DN/Ipsos senaste väljarundersökning, 29/11 framkommer det att regeringspartierna tappar i stöd hos väljarna. För Sverigedemokraterna (SD) innebär det ett tapp på 2 procent jämfört med undersökningen i oktober, från 21 procent till 19 procent.

Tappet kommer inte långt efter att SD i flera viktiga frågor inte levererat det som väljarna blivit lovade. I måndags kom det fram att regeringen prioriterat drivmedelsbolagen framför att sänka bränslekostnaderna för vanligt folk.

Höjda skatter och inget elstöd

Även löftena om att sänka skatterna har man inte heller levt upp till, utan istället har många skatter höjts. Däribland bifallet att öka skatten på snus, dubblera skatten på investeringssparkonton trots löften om fribelopp, samt den impopulära plastpåseskatten som nu får vara kvar.

Det blir inget av med det utlovade elstödet, trots löften om att det skulle ha införts redan 1 november med en retroaktiv utbetalning från augusti.

Inte heller lyckades man att få igenom sina önskemål om att halvera biståndsbudgeten, trots positionen som landets näst största parti i höstens riksdagsval. Istället blev SD överkörda av det betydligt mindre Kristdemokraternas önskemål om fortsatt generöst bistånd, som bland annat går till lyxbilar i Afrika och politisk opposition i Vitryssland. Dessutom kommer Sverige att fortsätta att ta emot 900 kvotflyktingar om året.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter