Sveket: Inget elstöd före jul!

Varken företagen eller hushållen kommer få något elstöd innan årskiftet. Beskedet väntas drabba företagen hårt och flera riskerar konkurs om inget görs åt saken. Med ett rekordhögt elpris och en stigande inflation blir vintern ännu hårdare än tidigare väntat.

Utbetalningen av elstödet kommer att dröja till någon gång i början av nästa år. Någon närmare preciserad tid kan Svenska kraftnät inte lova de elkonsumenter som nu gör sitt yttersta för att kunna hålla ut med de skyhöga elräkningarna.

Vi får återkomma om vi kan sätta en tidsplan när vi har alla parametrar. Det är fler aktörer inne och det är enorma datamängder och ingenting får bli fel. Det får heller inte vara möjligt att manipulera så att folk tillskansar sig mer pengar. Vi måste hitta någon form av kontroll, säger Malin Stridh, chef för avdelningen Elmarknad på Svenska kraftnät, enligt Expressen.

Det första av de brutna vallöftena

Den framskjutna tidpunkten för utbetalning av elstödet är det första av vallöftena som det nya styret har brutit. Den nya regeringen lovade att elstödet skulle ha införts från den 1 november med en retroaktiv utbetalning från och med augusti. Detta har som bekant inte skett.

Inte heller har den avskydda plastpåseskatten tagits bort, vilket även det verkar ha varit ett tomt löfte. ISK-skatten som regeringspartierna lovade att sänka om de kom till makten kommer istället att höjas. Utöver dessa löften tillkommer att man slopar den utlovade klimatbonusen för elbilar och vallöftet om tio kronors sänkning på diesel landade istället på 41 öre.

Vintern blev precis hårdare

Så med ett elpris högre än någonsin, företag som riskerar konkurs och privatpersoner som antingen får vänja sig vid iskalla hem eller kanske tvingas sälja sina boenden, för dem blev precis den hårda vintern ännu hårdare. På sociala medier rasar nu användare över beslutet och flera undrar om regeringen och samarbetspartiet Sverigedemokraterna bekymrar sig för folket som driver landet och om det blir en God Jul eller ej.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter