Sven-Olof Sällström (SD) är död

Den sverigedemokratiske riksdagspolitikern Sven-Olof Sällström har somnat in. Sällström var engagerad i försvarsfrågan och ska ha spelat en betydande roll i att ändra Sverigedemokraternas inställning till Nato.

Under torsdagen meddelade Sverigedemokraternas (SD:s) partiledare Jimmie ÅkessonFacebook att den tidigare riksdagsledamoten Sven-Olof Sällström avlidit. Sällström blev 55 år och led av obotlig cancer.

”Svennes betydelse för Sverigedemokraternas framgångar kan inte nog understrykas, men var sak har sin tid. Idag sörjer jag i första hand en kär vän.” skriver Åkesson.

Sällström lämnade sin plats i riksdagen i slutet av 2023 på grund av cancern.

Förespråkade Natomedlemskap

Han var vice ordförande i riksdagens försvarsutskott 2022-2023. Han förespråkade ett svenskt Nato-medlemskap och ska, enligt Aftonbladet, ha spelat en stor roll i att få partiet att ändra sig om krigsalliansen.

2016 var han en av de sverigedemokratiska riksdagsledamöter som gick emot partilinjen och tog tydlig ställning för ett Nato-medlemskap, enligt Sveriges Radio.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter