Svensk seger i premiärmatchen mot Bosnien

Premiären i årets handbolls-EM slutade på torsdagskvällen med en svensk seger mot Bosnien-Hercegovina med 29-20 i Mannheim. Trots välfungerande försvarsspel var det stundtals desto hackigare framåt för handbollsherrarna.

Resultat som ljuger lite

Trots ett svenskt ryck under den första halvleken1 – efter en småtrög inledning – jämnade bosnierna ut spelet igen under den andra, varpå den svenska ledningen krympte till endast tre mål. Dramatiken under matchens slutminuter uteblev då Sverige på nytt utökade ledningen och kunde säkerställa slutresultatet.

Niomålsskytten Hampus Wanne (arkivbild)
Foto: Wikipedia /Sven Mandel

Niomålsskytten Hampus Wanne2 säger till Viaplay att resultatet ljuger lite då insatsen var stundtals krampaktig eftersom flytet i anfallen saknades.

Trots viss besvikelse över den svenska insatsen uttryckte han glädje över den slutliga segern.

”Lite nervöst”

Wanne säger samtidigt att segern kändes långt ifrån säker och att det givetvis var lite nervöst, som det brukar vara i premiärmatcher. En nervositet som är bra att få känna lite på så att man vänjer sig inför de mer avgörande matcherna i turneringen, avslutar han.

Sveriges nästa gruppspelsmatch spelas på lördag mot Georgien (kl. 20:30).  1. I pausvilan var den svenska ledningen 14-7. []
  2. Wanne fick för övrigt motta pris som matchens bäste spelare. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

00:06:53

Sverige vinner EM-brons

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter