Svensk seger i skidskyttecup

Trots hård konkurrens från de andra skidåkande nationerna, gick den totala segern för världscupen i skidskytte till svenskan.

Det blev en hård avslutning på säsongen i den pågående IBU-cupen (International Biathlon Union, sv. ”Internationella skidskytteförbundet”) i kanadensiska Canmore. Svenskan Tilda Johansson befann sig i klar ledning för att vinna hela cupen, men låg bara åtta poäng före fransyskan Gilonne Guigonnat, rapporterar SVT.

Fredagens tävling var det som slutgiltigt skulle avgöra vem som vann hela skidskyttecupen. Johansson bommade tre gånger medan Guigonnat bommade fyra. Själva loppet vann ingen av dem, då Johansson kom in som åtta, 39 sekunder efter Guigonnat, som kom in som sexa.

Men poängen räknades ihop för hela cupen och vid sluträkningen var det Tilda Johansson som korades till vinnare, två poäng före Guigonnat.

– Jag ville kontrollräkna många gånger, jag litade inte på tränarna när de sa att ”du klarade det” utan jag skulle kontrollräkna om och om igen. Jag litade inte heller på mig själv där ett tag utan jag var tvungen att höra av speakern, säger Johansson till SVT.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter