Svensk statsminister ska leda Europas socialdemokrater

SVT, som på okänt sätt känner till valresultatet vid en kommande partikongress, rapporterar att Stefan Löfven kommer att väljas till ny ordförande för PES, Europeiska socialdemokratiska partiet.

Före detta statsminister Stefan Löfvén går med sin kommande utnämning vidare i sin internationella karriär. Med ledning av resultatet i de två sistlidna riksdagsvalen måste konstateras att Löfven och hans Socialdemokrater rent politiskt har misslyckats med att leda sitt eget land. Men misslyckandet har flera bottnar än det rent politiska. Svenska folket har nu att hantera följderna av massinvandring, grönröd energipolitik, Natodirigerad krigsekonomi och andra onödiga kriser.

Trogen globalist – eller otrogen?

Stefan Löfven har lojalt följt den finansiella elitens agenda och därmed fortsatt leda Sverige mot den avgrund som FN och World Economic Forum kallar Agenda 2030.

Till den före detta statsministerns förtjänst ska emellertid nämnas hans passiva agerande i den så kallade covid-pandemin. Trots vad som förmodligen var massiva internationella påtryckningar förhöll sig Stefan Löfvéns regering förhållandevis lugn under den största delen av den så kallade pandemin. Ledarna för länder som Kanada, Australien och Tyskland kastade sig handlöst in i den finansiella elitens narrativ med tvångsvaccinering, covid-pass och långtgående restriktioner medan. Stefan Löfvéns och hans regering visade en betydligt sakligare och förnuftigare hållning än de flesta av sina utländska kollegor.

Plötslig avgång

Det verkliga skälet varför Stefan Löfvén plötsligt avgick som statsminister är höljt i dunkel men kan enligt bedömare ha att göra med att han släpade fötterna efter sig i globalistiska hjärtefrågor som vaccintvång och Natomedlemsskap.

Vad gäller befattningar och uppdrag efter politiken blev Löfvén, under sin tid som statsminister, konfronterad i riksdagen av Sverigedemokraten Tobias Andersson. Andersson ville ha svar på vilka lönsamma internationella uppdrag som den finansiella eliten utlovat för Löfvén som tack för hans bristande lojalitet mot Sverige. Löfvén svarade undanglidande att sade sig inte ha några planer i den riktningen – men rättade sig genast med tillägget ”inga konkreta planer”.

Om den personliga ekonomin varit en prioritet för Stefan Löfvén torde den aktuella befattningen i EU framstå som något av en B-plan. Frihetliga bedömare förmodar att Löfvéns tvekan inför covid-restriktioner är bakgrunden till att ingen av de större bankerna ställde upp för honom och att Stefan Löfvén därför bör få gå till historien som en av Sveriges – ur frihetsperspektiv – bättre statsministrar på senare tid.

Efterträdaren värre ur frihetsperspektiv

Löfvéns efterträdare Magdalena Andersson var redan före sitt tillträde uppskattad av den internationella finanseliten för sin obefintliga lojalitet mot sitt land. FrihetsNytt rapporterade.

Exempel på tidigare politiker som blivit mer rikligt belönade än nu Stefan Löfvén finns i överflöd. Moderaternas Fredrik Reinfeldt är ett särdeles osmakligt sådant exempel.

PES, socialdemokraternas EU-parti

Europeiska socialdemokratiska partiet, PES, är det näst största parti som finns representerat i Europaparlamentet. Den 14-15 november håller partiet en kongress som går under mottot “Med mod. För Europa” där Europas socialdemokratiska representanter samlas för att diskutera inflation, Covid- 19, klimatförändringar, stigande energipriser och andra självorsakade ”samhällsutmaningar”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

EU i censurattack mot ryska medier

00:39:46
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter