Svenska bönder behöver konsumenternas stöd

Den torra sommaren har varit kännbar för de svenska bönderna. För att göra det möjligt för de svenska lantbrukarna att kunna fortsätta med sin verksamhet, är det viktigt att den som har möjlighet väljer att köpa svenskt kött och grönsaker.

Värmen tillsammans med uteblivet regn har inneburit en pressad situation för de svenska bönderna, som hotas av uteblivna skördar och därmed uteblivet spannmål och foder för boskap. En av de drabbade är lantbrukaren Erik Nilsson, som i TV4 uppmanar svenskarna att stötta livsmedelsproducenterna och köpa de varor som kommer ut på marknaden.

– Det som kommer hända är att det blir en brist på svenska livsmedel. Och det vi hoppas är att konsumenterna kommer stötta oss och det lokala, säger han.

Många drar paralleller till den torra sommaren 2018, då många köttbönder tvingades till nödslakt. Då var det flera handlare som valde att stoppa inköpen av utländskt kött och enbart köpa från de svenska bönderna. Men än idag är det flera bönder som dras med avbetalningar från 2018.

Frihetsnytt har tidigare skrivit om de möjligheter som finns att köpa direkt från matproducenterna genom så kallade rekoringar, men det finns även hemsidor över lantbruk som säljer mat direkt från gården:

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter