Svenska Frida Karlsson utklassade motståndet i skidlöpning

Europas främsta skidlöperskor mäter under veckan sina krafter mot varandra i Tour de Ski. Den svenska idrottskvinnan Frida Karlsson gjorde under tisdagen skäl för sina färger genom att ta en utklassande ledning inför de kommande etapperna.

Det var onekligen tungt att staka och inte något glid att tala om under tisdagens etapp av Tour de Ski i Oberstdorf. Det hade varit väderomslag och den föregående dagens 18 grader och sol hade förbytts till sex grader och regn. Det hindrade dock inte den svenska skidlöparinnan Frida Karlsson från att ta hem segern med en fullständigt förkrossande ledning på 16-17 sekunder.

– Haha, det funkade i dag. Det var typ bara att ”kubba” och staka. Formen känns lagom och jag känner att jag kan göra det jag vill, säger en bubblande Frida Karlsson till SVT Sport.

Redan vid 2,1 km hade Karlsson ett försprång på fyra sekunder till dåvarande tvåan Anne Kjersti Kalvå. Sedan drygade Karlsson ut försprånget ytterligare under loppet för att på slutet tappa sju sekunder till Krista Pärmäkoski som avslutade starkt och slutade tvåa efter att ha varit fyra med 1,7 km kvar. Då var detta ändå finländskans bästa lopp för säsongen.

Fyra etapper återstår av touren innan målgången sker på Alpe Cermis på söndag, med dagens prestation har svenskan Frida Karlsson placerat sig bra inför onsdagens etapp. I morgondagens jaktstart över 20 km fritt går Karlsson ut 20-talet sekunder före Tiril Udnes Weng och Kalvå.

– Det är några hungriga vargar bakom mig och jag får försöka åka avslappnat. Drömscenariot är att det känns så bra i kroppen att jag bara kan åka på och att de aldrig kommer i kapp mig, säger Karlsson.

Frihetsnytts läsare håller tummarna och tänker på vår duktiga skidlöperska Frida Karlsson.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter