Svenska golflöftet slår legendariske golfikonen

Efter den första rundan i PGA-tourtävlingen Genesis Invitational ligger svenske golfkometen Ludvig Åberg på en delad tiondeplats. Bara fyra slag efter ledande amerikanen Patrick Cantlay men hela fyra slag (och 39 placeringar) före en golfikon, som varit igång snart tre årtionden.

Första mötet

Ludvig Åberg under onsdagens presskonferens. Foto: Youtube (skärmdump).

Den högklassiga tävlingen, som inleddes natten mot fredagen på Riviera Country Club i Kalifornien (USA), innebar att Ludvig Åberg för första gången fick mäta sig med golfikonen Tiger Woods, som startade i gruppen före. Det var Woods’ första tävling sedan han genomgick en fotoperation i april 2023.

Åberg gick rundan på 68 slag (tre under par), med fem birdies1 och två bogeys. Det var fyra slag före Woods som inte fick någon lysande start på sina första PGA-tourtävling på tio månader. Åberg har därmed ett hyfsat utgångsläge inför fredagens andra runda. Tävlingen består av fyra rundor och är därför helt avgjord först på söndag (18 februari).

Rankad elva i världen

Tiger Woods (arkivbild). Foto: Wikipedia /www.Pixel.la Free Stock Photos

Åberg är för tillfället rankad elva i världen och spelar de två första ronderna i tävlingen tillsammans med amerikanen Nick Hardy och sydafrikanen Christiaan BezuidenhoutKlockan 21:06 (svensk tid) under fredagen är det dags för svensken och de två andra medtävlarna att pegga upp inför den andra rundan.    1. denna hemsida kan ni få alla golftermer förklarade. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter