Svenska Henrik Larsson slår 27-åriga rekordet

Henrik Larsson har satt nytt svenskt rekord på 100 meter. Det tidigare rekordet stod Peter Karlsson för och har stått sedan 1996.

Det tidigare svenska rekordet på 100 meter av Peter Karlsson har stått sig i 27 års tid men nu är det slaget av Henrik Larsson.

– Det känns jättebra. Ingen överraskning, men jätteskönt att ha det gjort, säger Larsson till SVT.

Det var under en tävling på Paavo Nurmi Games i Åbo som den svenska sprintern Henrik Larsson, 23 år gammal, satte nytt svenskt rekord. I försöken sprang på 10,21 sekunder och efter en kort vila sprang han i finalen 100 meter på 10,17 sekunder vilket bräckte det gamla rekordet.

– Det var väldigt kort vila efter försöken. Kroppen kändes inte jättebra, men jag fick en väldigt bra start och en tillräckligt bra avslutning för svenskt rekord, säger Larsson till SVT.

Larssons tidigare personliga rekord var 10,20 sekunder. Det finns hopp om att den svenska löparen kan nå ännu bättre resultat eftersom han endast är 23 år gammal och att förutsättningarna med kort vila mellan försöken inte var optimala.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter