Svenska kyrkan – Lita inte på det som skrivs på vår Facebook

I ett par dagar har Svenska kyrkan förlorat kontrollen över flera av sina sidor på Facebook. Det innebär att man aldrig vet vad som kommer att skrivas där.

Sedan i torsdags har Svenska kyrkan inte haft kontroll över några av sina konton på Facebook, då dessa blivit kapade. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

– För tillfället har vi ingen möjlighet att publicera eller moderera i kanalerna. Vi arbetar hårt för att återta kontrollen över sidorna med hjälp av ett säkerhetsföretag specialiserad på IT-brottslighet, säger Pia Dahlén, kommunikationschef för Svenska kyrkan. Trots att de varit i kontakt med Meta, Facebooks moderbolag, för att återfå kontrollen har inget skett.

Vem som ligger bakom kapningen är i nuläget inte känt, men enligt Dahlén är det sannolikt en del av en större internationell operation. Om det rör sig om hackernätverk eller en nationell underrättelsetjänst framgår inte.

De sidor som är drabbade är Svenska kyrkan på nationell nivå, Act Svenska kyrkan, Ärkebiskop Martin Modéus och Svenska kyrkan i utlandet. Svenska kyrkan uppmanar i pressmeddelandet att det inte går att lita på meddelanden som skickas från dessa konton. I nuläget har inga anmärkningsvärda offentliga inlägg gjorts.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter