Svenska spelet Valheim säljer 10 miljoner exemplar

Svenska spelet Valheim har blivit en supersuccé, trots att spelet inte är färdigt

Valheim är ett vikingaspel där uppdraget helt enkelt handlar om att överleva i en grym och hård värld. Spelet är ännu inte färdigt men har trots det sålt över 10 miljoner exemplar. Sverige har tidigare utmärkt sig inom innovation, framförallt inom spelbranschen där vi bland annat kan hitta succéerna Minecraft, Battlefield 2, Crusader Kings III och GTR 2.


Bakom succén är spelstudion Iron gate i Skövde, som grundades av Richard Svensson och Henrik Törnqvist. Skövde kan ses som Sveriges spelstad med en högskola där 500 personer studerar spelutveckling och i Skövde science park finns en organisation med syfte att hjälpa och underlätta nystartade företags väg mot tillväxt och lönsamhet.

Från början hade grundarna förhoppningar att Valheim skulle generera tillräckligt mycket pengar så att de skulle ha möjlighet att fortsätta utveckla spelet men att spelet skulle få så stort genomslag hade ingen räknat med. Henrik Törnqvist riktar sin tacksamhet till Skövde för all den hjälp de fått.

Det är hela vägen från utbildningen till att starta företaget som vi fått väldigt mycket hjälp här i Skövde. Så vi har staden att tacka

Henrik Törnqvist

Iron gate spelstudio började med 5 medarbetare och har efter ett år nu 10 personer som jobbar med spelet. “Det har blivit mer jobb och ibland kan det vara lite stressigt” säger Henrik Törnqvist. Nu ska utvecklarna göra klart spelet och hintar om att det kanske kommer fler spel i framtiden.

Vill du läsa mer om spelet eller köpa ditt eget exemplar? Tryck då här.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter